Mer fra
Sport

«Men hva ble resultatet», spurte helsedirektør Bjørn Guldvog da han fikk spørsmål om gårsdagens treningskamp mellom Brann og Bodø/Glimt var ulovlig eller ikke.

Nå koker det i idretten som ikke opplever at den blir tatt på alvor. Men massebevegelsen er alltid fin å smykke seg med. Og ha det litt morsomt rundt. Toppidrett er jo underholdning. Men nå fæøler idretten at den får finger’n fra øverste hold.

Så ile er det ikke. Vi tror myndighetene tar idretten på alvor, men det er en stigende utfordring å forklare sammenhengene og hva som er lov og ikke. Og ikke minst hvorfor.

Slik vi tolker det var Brann – Bodø/Glimt ulovlig ut fra smittereglene i Bergen, mens Vålerenga – Strømsgodset ble spilt i en lomme som åpenbart var lov. Men nå er det full stans i treningskampene også. I tillegg til at seriespillet i ishockey, håndball, bandy og basket fortsatt må vente.

Å henge med i logikken i en global sportsverden er ikke lett. Molde kan spille sin hjemmekamp i Europaligaen i sterkt smitterammede Spania, men ikke i Molde. At det medfører økt reise, er greit. Norge tar medaljer i alle VM som pågår, men ingen av dem som deltar der kan konkurrere her.

Det er en grunn til at smittetallene i Norge er lave: Strenge tiltak. Men det avgjørende er at tiltakene og påbudene også er forståelige. Den norske lojaliteten til myndighetene er en vesentlig grunn til suksessen.

«Brann må også følge reglene», var Brann-supporter Solbergs milde refs til sin egen klubb.

VIF-trener Roy Johansen har kalt tiltakene for «Joker Nord». I går ga vi han rett i noen timer. Budskapet nå er at barn kan konkurrere innen egen kommune. Også i Joker Sør.