Mer fra
Nyheter

Tro det eller ei, denne partilederen vil bli statsminister i Norge.

Av

November, 2020: «Ahh – hvem ER det?» roper Marion Ravn og stirrer åndeløst mot scenen sammen med resten av Maskorama-panelet. «Det er en som er skalla!» hoier hun. «Er det ikke hår der? Kan det være Petter Pilgaard da?»», spør Nicolay Ramm oppglødd. «Nei, det er ikke Petter Pilgaard. Petter har hår», opplyser Jan Thomas. De tre girer seg mer og mer opp på skjermen, spenningen er i ferd med å eksplodere i full jubel, og der!: Der snur «Fugleskremselet» seg mot panelet uten maske.

Den latteren der hadde vi kjent igjen! Bra du ikke lo, sier programlederen.

Og Fugleskremselet, det er vel ingen annen enn Trygve Slagsvold Vedum, lederen for det som snart skal bli kåret til Norges største parti, Senterpartiet. Vedum ler sin elleville, hikstende latter og strekker seierssikkert ut armene, han er halvt partileder, halvt fugleskremsel, verden ligger åpen for skapninger som ham.

Løs latter

– Den latteren der hadde vi kjent igjen! Bra du ikke lo, sier programlederen.

– Så dette har du klart å få til mens du har ledet Senterpartiet til nye høyder!

– Jeg har søngi med den stemmen jeg har, sier Vedum beskjedent, og opptrer med en siste sang, en Klovner i Kamp-låt:

«Ååå, det er langt å gå! Hvem vet om vi kommer i mål …».

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum må tåle en ny nedgang på to ulike meningsmålinger tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Pilene fortsetter å peke nedover på målingene for Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gjør det dårlig på de seneste meningsmålingene for Senterpartiet. Mye tyder på at Vedum må ta til takke med å være samarbeidspartner med Arbeiderpartiet i ny regjering. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Norges største parti

Et par uker etter den store Maskorama-avsløringen, tidlig i desember 2020, fikk Sp noen fantastiske målinger. De ble blant annet kåret til Norges største parti på Kantars måling for TV2, og fikk hele 22,1 prosent! Sp var større enn Ap, større enn Høyre. Opptredenen i Maskorama ga dessuten Vedum masse goodwill (og noen syrlige kommentarer), tenk, en partileder som tok seg selv så lite høytidelig! Kunne noen se for seg Jonas Gahr Støre eller Erna Solberg gjøre noe slikt? Nei, selvsagt ikke. «Fantastisk fugleskremsel i Maskorama i kveld. Så folkelig og liketil. En slik statsminister trenger Norge ved neste valg», skrev en beundrer på Facebook.

---

Fem favoritter

---