Nyheter
Av

SPORTSKOMMENTAR: Stjernen må ha hjelp av andre for å karre seg opp til åttendeplassen og sluttspill når grunnserien er ferdigspilt like etter OL. Kampen står mot som konkurstruede Lørenskog. Vi trodde romerikslaget ville falle sammen etter 0-9 mot Frisk, men få dager etter ble et helsløvt Sparta sendt hjem med tap. Vanligvis til stor jubel fra vår side; bare ikke denne gang. Lørenskog løftet seg voldsomt. La oss håpe det var et blaff. Nå er det seks poeng å ta inn i løpet av fem kamper. Slett ikke umulig; bare ganske vanskelig.

Først og fremst må Kongsvinger beseires i kveld. Alt annet enn tre poeng er uinteresssant og uakseptabelt. Så venter VIF i Furuset Forum søndag. Normalt og historisk sett betyr det null poeng. Dernest Lørenskog hjemme tirsdag i en kamp som kan bli helt avgjørende, men også avhengig av hva Lørenskog presterer i de to kampene før vi kommer så langt. Det kan bli en liten «finale» i forhold til retten til å spille kvartfinale.

Nå trengte man ikke være en stor profet for å tippe årets Stjernen-lag på åttende eller niendeplass. Det føltes helt naturlig og realistisk vurdert utfra den økonomiske investering i egen tropp og motstandernes nivå. Sånn sett er det ikke grunnlag for den store overraskelse og skuffelse. Dessverre tok laget flere steg tilbake under Leif Strömbergs ledelse, men med Darren Treloars inntreden ser de røde ut som et hockeylag igjen. Et par transatlantiske spillere ble hentet inn etter nyttår og har komplettert laget. Det var helt nødvendig med litt friskt blod. Både MacDonald og Murphy er positive innslag og gjør en helhjertet innsats, men med et stort ankepunkt: ingen av dem lager mål. En scoring fra de to på fire matcher bare understreker Stjernens problem, men man får som oftest det man betaler for - målgarantister er foreløpig utenfor klubbens prisklasse. To mål i snitt vinner som kjent ikke mange kamper.

Hvorfor er det da så viktig å knipe den siste kvartfinaleplassen all den tid det nøkternt sett trolig betyr fire kamper mot Storhamar og takk for kaffen? Vi vil hevde det er viktig fordi det gir en følelse av at man fortsatt er med i det gode selskap. I motsetning til kokkos-kamper mot Kongsvinger, Narvik og Ringerike - skrekk og gru - som normalt blir en walkover og kun interesserer kassereren og en liten menighet.

De siste sesongene har handlet om å holde ut. Nå er Stjernen i full gang med å forberede livet i Arena Fredrikstad. Dit er det fortsatt mer enn tre år, men både markedsmessig og sportslig er klubben i ferd med å ta nødvendige grep. En salgssjef er ansatt på full tid og neste sesong starter byggingen av et lag som etter hvert skal bli i stand til å fighte med de beste. Trenersonderingene har man vært i gang med en stund og ifølge markedssjef Ørjan Løvdal er man godt i gang med jobben for å plusse på budsjettet med tre millioner kroner. Penger som skal investeres i en «superrekke». Blant annet. Når introen lyder i Arena Fredrikstad i 2021 skal Stjernen ha et lag som ikke står tilbake for noen i eliteserien. Det er målet. Byggingen av et topplag starter for fullt sesongen 2018/19. Det er bare å glede seg. Men først er det Kongsvinger i kveld.