Nyheter

Europamester Grace Jacob Bullen (20) har flyttet til USA og stiller ikke på NM i Bodø.

Av

- Jeg er fremdeles Atlas-bryter, men siden jeg har flyttet til USA – så blir det ikke NM-deltakelse for meg. Nå prioriterer jeg turene til Europa annerledes. Det har med skole og økonomi å gjøre. Ut på tur blir det først til «Klippan Lady Open» om tre uker, sier Grace Jacob Bullen.

- Hvordan har du det ellers i USA?

- Jeg har det ganske bra. Jeg får ganske bra trening og må legge ned mye mer innsats selv nå som jeg er på egenhånd, men jeg har daglig kontakt med teamet mitt i Norge.

- Hva med EM i Russland om tre måneder?

-Det blir helt umulig for meg å forsvare EM gull i -58 kilos klassen etter de nye vektklasser og regler. Så nå skal jeg bryte på de store stevnene i -56 kilos klassen. I år har jeg muligheten til å prøve nye ting og se hva som passer for meg – slik at jeg til når målet om OL i Tokyo 2020.

-Jeg får også se om det virkelig har lønnet seg idretts- og personsmessig å flytte til USA, sier Grace Jacob Bullen til Demokraten.

Åtte klare for NM

Under helgens NM i Bodø er de lokale favoritter Charlotte Skauen (26) fra Torp IF i -62 kilos klassen og Othelie Annette Høie (15) fra Atlas som debuterer i senior NM og skal bryte i -50 kilos klassen.

Nicolai Toftdahl (23) i -80 kilos klassen og Pål Eirik Gundersen (23) er kjempefavoritt i -72 kilos klassen dersom han blir skadefri.

Fra Torp IF deltar Cesilie Høivik Magnussen (18) som er debutant i -68 kilo, og fra Atlas i gresk-romersk med Mansor Tasuev (17) i -55 kilo, Njål Høie (16) og Boris Samvelovitsj Pogosov (18) i -63 kilos klassen.